iCard Digital Wallet: Questions & Answers

Какво представлява iCard Metal?

iCard Metal е безконтактна дебитна карта от най-висок клас, която е изработена от истински метал и ти гарантира редица ексклузивни привилегии. С елегантния си дизайн, тя е знак за личен стил, успех и престиж. Ето какво получаваш с iCard Metal:
 • 1% кешбек за плащания извън Европа и 0,2 за плащания в България и цялата Европейска икономическа зона (ЕИЗ);
 • Неограничен брой безплатни тегления от ATM в България и цялата ЕИЗ;
 • Приоритетно обслужване от контактния ни център 24/7;
 • Високи лимити за пазаруване:
  - до 30 000 лв./ден;
  - до 100 000 лв./месец;
 • Неограничен брой безплатни SEPA преводи;
 • Комфортно пътуване с програма LoungeKey;
 • Безплатни консиерж услуги 24/7;
 • Избрани преференциални оферти от Visa;
 • Специални отстъпки в партньорската мрежа на iCard Welcome;
 • Безплатни застраховка „Помощ при пътуване“;
 • Пълен контрол от приложението.

Наслади се на неповторими привилегии. Научи повече.

Was this content useful?

Как мога да поръчам iCard Metal?

Можеш да поръчаш своята iCard Metal директно от приложението:
 1. 1. Влез в iCard;
 2. 2. Докосни кръглия червен бутон с карта и знак „+“ в долната дясна част на началния екран;
 3. 3. Избери „Физическа карта“, „Вземи нова карта“, а след това – раздел “Metal”. Докосни бутона „Поръчай сега“ и следвай инструкциите.

Важно е да знаеш, че картата може да бъде издадена само на твое име.

Was this content useful?

Има ли такса за обслужване на iCard Metal?

Да – или месечна, или годишна такса за обслужване на дебитната карта.
По време на процеса по потвърждаване на поръчката можеш да избереш дали предпочиташ да плащаш годишна такса с 5% отстъпка – 295,00 лв., или редовна месечна такса – 25,99 лв.
Ще бъдеш таксуван веднага след потвърждаването на поръчката. Ако избереш да плащаш на месечна база, таксата за обслужване на твоята карта iCard Metal ще бъде удържана автоматично на една и съща дата всеки месец.
Както за стандартната iCard Visa и за iCard Visa Infinite, така и за iCard Metal е възможно някои услуги да бъдат таксувани.
Можеш да откриеш пълната информация за таксите и цените на нашите услуги на официалния ни уебсайт. Имаш възможност да се запознаеш с тях и в приложението, като влезеш в менюто в горния ляв ъгъл на началния екран и избереш „Такси и лимити“.

Was this content useful?

Мога ли да поръчам повече от една дебитна карта iCard Metal?

Да, можеш да поръчаш до 2 (две) карти iCard Metal. Тази опция ще ти бъде полезна, ако искаш да имаш отделна карта за всяка от двете валути, в които може да бъде открита сметка към картата. Годишните и месечните такси за обслужване на втората карта iCard Metal са същите като тези за първата.
По време на процеса на поръчка ще те помолим да избереш сметка, към която да бъде свързана картата ти. Когато използваш своята iCard Metal, това ще бъде отразено в баланса на онази твоя сметка, която си избрал да свържеш с дебитната карта.
Имай предвид, че имаш право на не повече от 5 (пет) физически карти (основни и допълнителни), свързани с профила ти в iCard.

Was this content useful?

В какви валути може да бъде издадена дебитната карта iCard Metal?

Сметката, свързана с картата iCard Metal, може да бъде открита в лева или в евро. Необходимо е да избереш една от своите сметки в евро или в лева при поръчката на iCard Metal.
Ако все още не разполагаш с такава сметка, ще видиш опция за създаване на безплатна сметка в една от двете валути, налични за тази карта. Използването на картата ще се отразява в баланса на сметката, с която тя е свързана. Таксите – месечна или годишна, също ще бъдат удържани от тази сметка.

Was this content useful?

Колко време отнема доставката на iCard Visa Metal?

Ще получиш дебитната си карта iCard Visa Metal с експресна доставка по куриер. Обикновено експресната доставка отнема до два дни.
В редки случаи доставката може да отнеме малко повече време – за по-отдалечените райони.

Was this content useful?

Как да активирам iCard Metal и да видя ПИН кода си?

От съображения за сигурност, когато получиш своята iCard Metal, тя няма да бъде активна. След като я активираш, ще ти изпратим нов ПИН чрез СМС.
Ето как да активираш своята iCard Metal, след като я получиш:

 1. 1. Влез в приложението iCard и намери своята карта iCard Metal на началния екран (ще се появи там, когато поръчката ти е изпратена към теб);
 2. 2. Докосни изображението на картата, въведи 16-цифрения номер на картата си и продължи към следващата стъпка;
 3. 3. Ще получиш СМС с ПИН кода си.
 4. 4. Твоята iCard Metal вече е активна и можеш да започнеш да я използваш!

Ако искаш да смениш ПИН кода си, можеш да го направиш на банкомат. Различните банкомати имат различна навигация към услугата, както и различни такси за нея. Просто следвай инструкциите.

Was this content useful?

Не получих картата си. Какво трябва да направя?

Ако не получиш своята iCard Metal в рамките на 7 дни от датата на поръчка, моля да се свържеш с нас на имейл адрес support@icard.com.
Също така можеш да провериш дали не е била доставена на някой от съседите ти, тъй като понякога куриерите правят грешки.

Was this content useful?

Срокът на валидност на моята iCard Metal изтича скоро. Как да получа новата си метална карта?

Срокът на валидност на твоята iCard Metal е 2 (две) години. След изтичането му картата ти ще бъде преиздадена автоматично. Ще ти изпратим новата карта напълно безплатно. Тя ще бъде с нов ПИН код.

Was this content useful?

Какво да направя, ако моята карта iCard Metal е изгубена, открадната или повредена?

Незабавно замрази картата си, за да предотвратиш злоупотребите с нея:
 1. 1. Влез в мобилното приложение iCard;
 2. 2. Докосни изображението на картата, която искаш да блокираш;
 3. 3. Докосни бутона „Замрази“.

Веднага след като замразиш картата си, се свържи с нас чрез чата в приложението, по имейла или на телефон: +359 889 229 001 (за България)/ +442031291213 (за чужбина). Ще ти съдействаме да се погрижиш за останалото.
Таксата за преиздаване на картата в тези случаи е 150,00 лв.

Was this content useful?

Мога ли да се откажа iCard Metal?

Да. Трябва да ни уведомиш за отказа си от услугата в писмен вид.
При отказ до 14-ия ден след активирането на картата не дължиш неустойка или обезщетение, но трябва да заплатиш всички разходи, свързани с издаването и доставката на картата. Ако вече си платил годишна такса, ще прихванем вземането си от нея.
Ако се откажеш след изтичане на 14-дневния срок и си избрал да плащаш месечна такса, ще трябва да заплатиш такса за прекратяване в размер на 150 лв.
Ако искаш да се откажеш след изтичане на 14-дневния срок и вече си платил годишна такса, можеш да го направиш по всяко време, но няма да възстановим заплатената годишна такса/част от нея.

Was this content useful?

Какво е консиерж?

Консиержът е асистент, който е на твое разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Консиержът е специалист, който ще ти съдейства за изпращане на подаръци, поръчка на билети за различни събития, организация на пътувания, запазване на автомобили под наем, както и с откриване на всякаква информация и други специални услуги, от които се нуждаеш.
Услугата се предоставя от Visa. Можеш да разбереш повече от Пътеводителя на потребителя на iCard Metal.

Was this content useful?

Как да се възползвам от услугите на консиерж?

За картодържателите на iCard Metal услугите на консиерж са достъпни по всяко време. Можеш да се свържеш със своя консиерж, като позвъниш на +35980019669 (на английски) или като пишеш на BulgariaInfinite@visaconcierge.eu.

Was this content useful?

Как да разбера до кои ВИП летищни салони имам достъп?

С iCard Metal и програмата LoungeKey имаш достъп до над 1000 от най-добрите летищни салони по целия свят. Пълния списък и допълнителна информация ще намериш тук.

Was this content useful?

Има ли такса за достъп до ВИП летищните салони?

iCard Visa Metal ти дава възможност да забравиш за тълпите и шума на летищата. С тази специална дебитна карта имаш достъп до всички ВИП летищни салони, които са част от програмата LoungeKey. Таксата за достъп до всеки от тези салони е фиксирана – 28 евро на човек.
Можеш да разбереш повече за условията от Пътеводителя на потребителя на iCard Metal.

Was this content useful?

Какво е приоритетно обслужване?

Нашият екип за работа с клиенти е на твое разположение по всяко време на денонощието. Дори когато колегите ни са най-натоварени да отговарят на въпросите на други потребители, като картодържател на iCard Metal ще имаш право да се свържеш с екипа ни с предимство, без да чакаш, за да ти помогнем и да ти предложим бързо и ефективно решение на възникналия проблем.

Was this content useful?

Какво е покритието на застраховката „Помощ при пътуване в чужбина и Злополука“?

Част от покритите (до определени лимити) рискове по безплатната застраховка „Помощ при пътуване“ от „Дженерали Застраховане“ АД са: отмяна или забавяне на полет, загубен или забавен багаж, настаняване в хотел по спешност, спешни медицински разходи, загубена банкова карта, изгубени/откраднати лични документи и др.
Можеш да се запознаеш с цялата информация за застраховката „Помощ при пътуване“ в Пътеводителя на потребителя на iCard Metal и допълнителните документи, свързани със застраховката, които ще откриеш тук.

Was this content useful?

Какво е кешбек и как да се възползвам от него?

Кешбек е услуга, при която картодържателят получава обратно по сметката си определена част от стойността на извършените плащания, осчетоводени по същата сметка.
При плащане с iCard Metal автоматично ще получиш обратно 0,2% от извършените онлайн плащания и плащания на ПОС терминал в страни от Европейската икономическа зона (ЕИЗ) и 1% от онлайн плащанията и плащанията на ПОС, извършени с iCard Metal в страни извън ЕИЗ.

Was this content useful?

Кога ще получа своя кешбек?

Ще получиш сумата, която се е натрупала при плащания на ПОС и онлайн, извършени с iCard Metal в течение на месеца, до 5-о число на следващия месец. Преводът ще се отрази в баланса на сметката, към която е свързана твоята карта.
Всичко, което трябва да направиш, е да се наслаждаваш на покупките си. Ние ще се погрижим за останалото.

Was this content useful?

Има ли случаи, в които нямам право на кешбек?

Дa. Кешбек не се начислява кешбек в случаите, в които твоята iCard Metal е използвана за:
 • Теглене на суми в брой /зареждане на средства по сметката;
 • Зареждане на дигитални портфейли;
 • Превод на средства по друга платежна сметка;
 • Покупка/прехвърляне на криптовалути;
 • Плащания към сайтове, свързани с хазартна дейност;
 • Плащания във връзка със застрахователни продукти;
 • Плащания към доставчици на хостинг услуги;
 • Плащания към сайтове за възрастни;
 • Плащания към заложни къщи;
 • Top-up плащания към доставчици на услуги;
 • Плащания за стоки и услуги, които подлежат на чарджбек и сторниране/връщане;
 • Превалутиране;
 • Трансакции, приравнени на теглене в брой.

Други случаи, в които нямаш право на кешбек са:

 • Ако картата или сметката, към която е свързана, са блокирани;
 • Ако не си заплатил таксата за обслужване на твоята карта в срок или имаш друго задължение към iCard.

Пълните условия за издаване и ползване на iCard Metal, включително за кешбек, ще откриеш тук.

Was this content useful?

Има ли лимит на сумата, която мога да получа като кешбек?

Дa. Максималната сума, която можеш да получиш обратно по своята сметка в iCard, свързана с картата iCard Metal, е 25,99 лв. на месец.

Was this content useful?

Как да се възползвам от правото си на безплатни SEPA преводи?

Като картодържател на iCard Metal имаш право да изпращаш и получаваш неограничен брой безплатни SEPA преводи, извършени от или към сметките ти в iCard, свързани с твоята ексклузивна дебитна карта.
Възползвай се от още едно предимство, благодарение на което спестяваш, докато използваш своята карта iCard Metal.
Нареждането на банков превод от приложението iCard е много лесно.

 • Влез в iCard и отиди на раздел „Събития“;
 • Натисни кръглия син бутон със стрелките в долния десен ъгъл, избери „Изпрати пари“, а след това – „Банков“;
 • Въведи IBAN и име на бенефициента;
 • Потвърди превода.

Was this content useful?

Винаги ли тегленето на пари в брой от iCard Metal е безплатно?

Да. Като притежател на iCard Metal имаш право на неограничен брой безплатни тегления на банкомат в България и в цялата Европейска икономическа зона (ЕИЗ).
Все пак имай предвид лимитите на картата за теглене в брой:
- Лимит на трансакция: 1000 лв.
- Дневен лимит: 8000 лв.
- Месечен лимит: 10 000 лв.
Лимитите са еднакви за България и чужбина. Можеш да ги откриеш на официалния ни сайт и в приложението iCard: отвори главното меню и избери „Такси и лимити“.
Ако считаш, че имаш нужда от по-високи лимити, можеш да се свържеш с нас чрез чата или по телефона, за да разгледаме искането ти.

Was this content useful?

Как да се възползвам от привилегиите, предоставени от Visa?

iCard Metal ти дава персонален достъп до специална селекция от предложения и комплименти от най-добрите бизнеси в сферата на хотелиерството, услугите и развлеченията, прецизно подбрани от Visa.
Сред тези предимства са:

 • Удължено работно време, предимство при резервация, подаръци за добре дошли и др.;
 • Гарантирани резервации на самолетни билети, в хотели и в популярни ресторанти;
 • Коли под наем и информация за авиокомпании;
 • Стил на живот: ВИП обслужване, специални покани за ексклузивни събития и т.н.

За да получиш повече информация за тези преференциални услуги, предоставяни от Visa, посети интернет страницата www.VisaLuxuryHotelCollection.com. Посещавай сайта редовно, за да получаваш актуална информация за селекцията от специални предложения.

Was this content useful?

Какво е iCard Welcome?

С iCard Metal си добре дошъл в програмата за лоялност iCard Welcome. С нея получаваш фиксирани отстъпки до -35% или привилегии (например безплатна тренировка, процедура или друго) в над 300 търговски обекта в цяла България.
С iCard Metal и програмата iCard Welcome:

 • Получаваш отстъпката си веднага – в момента на плащане на покупката.
 • Участваш в програмата автоматично – просто плащаш на ПОС с iCard Metal. Няма нужда да се регистрираш където и да е или да полагаш други усилия. Не се налага да събираш точки, да участваш в томболи или да чакаш.
 • Няма никакви допълнителни разходи за участие в програмата.
 • Не си ограничен в определен период – можеш да се възползваш от отстъпки всеки ден, през цялата година, без значение от сезона.
 • Можеш да се възползваш от привилегиите си когато и колкото пъти пожелаеш.

Was this content useful?

Как да получа отстъпки до -35% с iCard Welcome?

Лесно е!

 1. Избери продукт/услуга в търговски обект, включен в партньорската мрежа на iCard Welcome.
 2. На касата заяви, че ще платиш цялата сума на ПОС с картата си, издадена от iCard.

Готово! Получаваш отстъпка лесно (цената се преизчислява на момента) или се възползваш от специални привилегии.

Научи повече и виж всички обекти на https://welcome.icard.com/

Was this content useful?

What is iCard Visa Infinite?

On a first look, it seems like a regular debit card, but it’s not!
iCard Visa Infinite is a premium class card with a lot of added benefits for frequent travelers and shoppers.
Here is a brief of what you get:

 • Personal concierge 24/7
 • VIP airport lounge access
 • Priority problem resolution
 • Higher ATM and payment limits
 • Special offers for top hotels

You deserve unique experiences. Learn more.

Was this content useful?

How can I get iCard Visa Infinite?

You can order your iCard Visa Infinite from your iCard digital wallet:

 1. Log into iCard
 2. Tap on the "PLUS" button
 3. Select “Plastic iCard”, next select “VISA Infinite” and follow the instructions.

Important, the card can only be issued in your name.

Was this content useful?

Are there any fees for iCard Visa Infinite?

YES - it’s either a monthly or yearly service fee.
During the order confirmation, you will be able to select whether you pay the discounted annual fee of 99.99 EUR or the regular monthly fee of 9.99 EUR.
You will be charged immediately after confirming the order.
If you select to pay monthly, you will be charged the fee automatically and it will be withheld from your account on the same date each month.
Just like our regular iCard Visa, some services incur usage fees. For example, if you go beyond the 5 free withdrawals per month and you take Euro out of the ATM, you will be charged a fee of 2.00 EUR per withdrawal. You can find the fees on our website.

You can also find them in the app by going to “Menu” > “Fees and limits”

Was this content useful?

Can I have more than one iCard Visa Infinite?

Yes, your standard account limits let you order a total of 2 iCard Visa Infinite cards. This might be useful if you want to have a separate card for each of the 2 supported currencies. Ordering a second card has a one-time fee of 9.99 EUR in addition to its own monthly or annual fee.
During the order process, you will select an account to connect your card to. By using your iCard Visa Infinite, you will spend the balance of this selected account.


Was this content useful?

In what currency is the iCard Visa Infinite issued?

iCard Visa Infinite can be issued in either EUR or BGN. When you order your iCard Visa Infinite, you will be asked to connect it to one of your EUR or BGN accounts. If none is available, you will see an option to create a free account in one of the 2 currencies available for this card. Using the card will spend the balance of the account it is connected to. Your monthly or yearly service fee will also be withheld from this account.

Was this content useful?

How long does it take for my iCard Visa Infinite to arrive?

Each Visa Infinite card is shipped with Express courier delivery. Normally, express delivery takes up to two days.
In rare cases and for more distant regions, delivery could take a bit more time.


Was this content useful?

How to activate my iCard Visa Infinite and get my PIN?

For security reasons, we deliver your iCard Visa Infinite to you inactive. Once you activate it we will send you your new PIN via SMS.
Here is how to activate your iCard Visa Infinite once it arrives:

 1. Log into iCard wallet
 2. Locate your iCard Visa Infinite on the home screen (it will appear there, once your order is shipped)
 3. Tap on it
 4. Enter the 16-digits number of your card and proceed
 5. You will receive an SMS with your PIN code

Your iCard Visa Infinite is now active and ready to use!
You can change your default PIN to a custom PIN by using an ATM. Different ATMs may have different navigation (or fees), so just follow the instructions.


Was this content useful?

I haven’t received my card. What should I do?

If you haven’t received your card within 7 days from the order date, please contact us at support@icard.com.

You may also check with your neighbour because some couriers might drop your package next-door.


Was this content useful?

My iCard Visa Infinite is expiring soon. How can I get a new one?

Your iCard Visa Infinite is valid for 2 years and is automatically renewed and shipped to you.

Was this content useful?

What to do if my iCard Visa Infinite was lost, stolen or damaged?

Immediately freeze your card, so no one can use it.
 1. Log into iCard
 2. Tap the card you want to block
 3. Tap the “freeze” button

This way you can prevent any unauthorized use.
As soon as your card is frozen, get in touch with us via chat, email or at +442031291213 and we will help take care of the rest.
Ordering a replacement card in these cases incurs a fee of 19.99 EUR.


Was this content useful?

Can I cancel my iCard Visa Infinite?

Yes, and you should notify us in writing.
If you are on a monthly plan, you may cancel within 14 days of card activation without paying a cancellation fee, however, your first month’s fee will not be refunded. You may cancel at any time after the initial 14-day period, but you will be charged a fee of 25.99 EUR.
If you paid the discounted annual card fee, you may cancel your service free of charge within 14 days of card activation. If you wish to cancel after the initial 14-day period, you will be refunded the unused portion of your annual payment minus the cancellation fee of 25.99 EUR.

Was this content useful?

Concierge: What is it?

It’s your personal assistant that is available 24/7 - on any day of the week. He or she can help you arrange all sorts of requests - from buying event tickets, booking hotels, rental cars and everything related to your trip, to hiring a plumber for a problem back home. You may even try requesting things that may seem impossible, like having a romantic dinner for 2 in a museum, after hours.
Discover more in the iCard Visa Infinite welcome booklet here: https://icard.com/pdf/visainfinite/en/welcome-booklet-icard-visa-infinite-en.pdf

Was this content useful?

Concierge: How can I use it?

Your concierge is available over the phone 24/7 - 7 days a week.
To contact your concierge, just dial: +442031296264

Was this content useful?

LoungeKey Access: Where can I find a list of lounges?

You may find information on lounge location by entering the airport code in this webpage:
http://www.loungekey.com/en/iCardVisaInfinite/our-lounges

Was this content useful?

LoungeKey Access: How much does it cost?

You iCard Visa Infinite will give you access to any of the over 1,000 VIP airport lounges that are part of the LoungeKey program. Your card will be charged 28.00 EUR per person, per visit.
You can find more information in the Welcome booklet here:
https://icard.com/pdf/visainfinite/en/welcome-booklet-icard-visa-infinite-en.pdf

Was this content useful?

What is priority problem resolution?

It means that, as an iCard Visa Infinite cardholder, you are entitled to receive fast solutions if you experience any issues. We will handle your case with priority and propose a fix as quickly as possible.

Was this content useful?

Какво е покритието на застраховката „Помощ при пътуване в чужбина“?

Можеш да се запознаеш с цялата информация за застраховката „Помощ при пътуване в чужбина“ в Пътеводителя на потребителя на iCard Visa Infinite и допълнителните документи, свързани със застраховката, които ще откриеш в него.

Was this content useful?

Can I use iCard Visa Infinite with Apple Pay?

Yes. See how to add it to your Apple wallet app here.

Was this content useful?

I forgot my Visa Infinite PIN, what should I do?

Log into your iCard app, open the card, tap on PIN and confirm. You will receive an SMS with your current PIN code.

Was this content useful?

How to change my iCard Visa Infinite PIN?

You can change your default PIN to a custom PIN by using an ATM. Different ATMs may have different navigation, so just follow the instructions. Please bear in mind that some fees may apply depending on the ATM service.

Was this content useful?

Can I set spending limits on my iCard Visa Infinite?

YES. Your iCard Visa helps you stick to a budget by granting you full control over your spending.
 1. Log into the iCard app
 2. Tap on the card you want to limit
 3. Tap on “Settings”
 4. Define single payment, daily, weekly and monthly limits.

Was this content useful?

Can I restrict certain types of transactions with my iCard Visa Infinite?

Sure you can do this! It’s easy and quick! It’s up to you to decide what kind of transactions can be made with your iCard Visa Infinite.

How?

Log into iCard, tap on your iCard Visa Infinite to open it and then tap on “Settings”.

With just a few clicks you can allow or disallow online payments, POS purchases as well as cash withdrawals.

Was this content useful?

Will I be notified for transactions with my Visa Infinite?

YES! As with any iCard payment method and transactions, you will receive real-time notifications.

Was this content useful?

What is a Starter plan?

Our Starter plan, just like our other plan has 0.00 EUR monthly fees and is designed to give you a feel of iCard. It has limited functionality and was designed to give you a feel for our service and some of the basic functionality such as iCard Messenger, activating GiftCards and storing loyalty & discount cards.

Was this content useful?

What is a Standard plan?

The Standard plan comes with 0.00 EUR monthly fees and no minimum balance requirements. It gives you IBAN accounts, 2 free virtual cards and bank transfer facilities, in addition to all iCard features and services + transactional limits of up to 50,000.00 EUR per month.

With the Standard plan you can:

 • send and request free and instant money transfers between iCard users
 • get 2 free virtual Mastercard and Visa cards for safe online shopping and use up to 20 total
 • order up to 5 iCard Visa debit cards for POS & online payments and ATM cash withdrawals wherever you are
 • create up to 3 IBAN accounts for each of the 7 different currencies we support: EUR, GBP, USD, CHF, BGN, RON, HRK
 • send eGiftCards - the unique present for your loved ones, family and friends
 • make quick, easy and convenient contactless payments with your phone (available for NFC-enabled Android phones)
 • fund your wallet via linked debit or credit card
 • fund your wallet via bank transfer
 • send and receive SEPA and SWIFT bank transfers

All you need to do to upgrade to a Standard plan is to verify your identity in a 3-5 minutes video with one of our friendly operators. Learn more about identity verification here

Was this content useful?

Is it free to upgrade to a Standard plan?

YES. All you need to do to upgrade is to verify your identity in a quick 3-5 minutes video chat with one of our friendly specialists.

Learn more about identity verification here.

Was this content useful?

Why do I need to verify my identity?

As a financial institution, we need to know who you are. We are legally required to verify your identity before we grant you access to the full range of financial features and services provided by iCard. Our app and processes are designed to comply with the latest banking regulations and laws.

Was this content useful?

How do I verify my identity?

iCard users enjoy a secure and easy way for online ID verification - from anywhere in the world.

 1. How to start the video chat:
 2. 1. Open the main menu
 3. 2. Tap on “Raise my payment limits”

We simply need to see you and your ID via your phone camera and take pictures to comply with regulations on identifying users before opening an e-money account and unlocking everything else that iCard has to offer.

Just have your valid document with an expiration date of more than 3 months. Keep in mind that we may require additional documents such as a residence permit or a visa for an EEA country.

Click here to see a list of all the documents we accept from EEA residents.

IMPORTANT:
Identity verification is a process that may require additional documents from you. Please note that if you present a document with no address on it during the identification process (e.g. passport), you will be asked to send additional documents. To prove you are a resident where you say you are, we can accept a bank statement or a utility bill, each of which is not older than 3 months. Our support people will guide you, so check your email often.

Check this page for a full overview of online identity verification.

Was this content useful?

Why should I upload additional documents?

Identity verification is started after identifying you via the app as the first step. Check your email later for confirmation or for additional information request and guidance by our team.

 1. We may ask you for “proof of address” documents:
 2. If the ID you presented does not have an address on it. A proof of address could be a copy of your bank statement or utility bill (all utility bills issued in the last 3 months are accepted except mobile phone bills).

 3. We may ask you for а “residence permit”:
 4. If your country of origin is outside of the European Economic Area.
 5. Example:
  You are currently living in Italy but you were born in Brazil and you hold a Brazilian ID document. You showed your Brazilian passport during the verification process. You need to be an EEA resident to have an iCard digital wallet account. Therefore, we will ask you to send us a valid residence permit for an EEA country. In case that there is no address displayed on your residence permit, we will ask you to additionally send us a “proof of address” document.

 6. We may ask you for “аn alternative ID” in some of the following cases:
  • the ID you showed us is worn off and the information on it is not readable
  • our agents noticed any discrepancies
  • your ID will expire in less than 3 months
  • your ID is not a biometric document

Was this content useful?

In what countries can I register for the iCard digital wallet?

Due to the trial nature of our Starter plan, it has no restrictions.
To open a Standard account with iCard, you need to be a permanent resident of one of the following countries:
Austria, Belgium, Bulgaria, Croatia, Cyprus, Czech Republic, Denmark, Estonia, Finland, France, Germany, Greece, Hungary, Iceland, Ireland, Italy, Lithuania, Liechtenstein, Latvia, Luxembourg, Malta, Netherlands, Norway, Poland, Portugal, Romania, Slovakia, Slovenia, Spain, Sweden, Switzerland and the UK.

Click here to see a list of all the documents we accept from EEA residents.

Was this content useful?

Can I use the iCard digital wallet outside of the EEA?

You can use iCard Visa, “Tap & Pay”, the virtual cards and the Virtual and Plastic GiftCards for shopping and making payments within the European Economic Area and all over the world.

In addition, you can send and receive bank transfers to/from any country outside the EEA.

Was this content useful?

Can I have multiple accounts in different currencies?

YES. You can open up to 3 accounts in each of the 7 currencies in iCard. The available currencies at the moment are: EUR, USD, GBP, CHF, HRK, BGN and RON. We will add more currencies very soon, so stay tuned!

Was this content useful?

Where can I find my IBAN and BIC numbers?

To find your IBAN and BIC numbers, simply login to your iCard wallet and open the "Main Menu"; then select “Accounts”. Tap on the 3 dots, next to the account which IBAN you want to see, and select “Settings & Details”.

Was this content useful?

How can I receive a statement?

If you are an Android user, go to “Menu” > “Accounts”. Tap on the 3 dots menu for the account you want a statement for, then tap on “Statements”.

If you are an iOS user, simply send a request to receive a statement to support@icard.com.

Was this content useful?

I forgot my passcode. What should I do?

You can easily restore your iCard passcode. Just click on the “Forgotten passcode” link situated on the app login screen and follow the instructions.

Was this content useful?

Can I change my account phone number that I used at registration?

You need to be a verified iCard user with a Standard account before you can change the phone number on your account. To change your phone number, please email us at support@iCard.com- in your request, please include a copy of your latest phone bill with the new number, your name and address on it.

Was this content useful?

How to fund my wallet with a debit or credit card?

To fund iCard from a debit or credit card you should always first store it in your digital wallet and verify it. You can store up to 5 debit/credit cards with the Standard plan.

To store a new card:

 1. Login to your iCard digital wallet
 2. Go to "Main Menu"
 3. Click "Stored cards"
 4. Add a new one by the red "PLUS" button
 5. Fill in the data and follow the instructions

Once your card is stored, you need to verify it.

  MORE:
 • You may store more than 5 cards after approval from our relevant team.
 • You can fund your wallet with a card without storing it, but you can do this one time only, up to a low limit and you have to use the card’s CVV/CVC code.

Was this content useful?

How to verify a stored card?

Once you store your card, we will apply a small charge of 1.00 EUR (or 1 unit of your primary account currency) that will include a code to help us verify it’s your account. The transaction will appear on your bank statement or online banking. In the transaction details, you will find a 4-digit security code.

Once you retrieve the security code:

 1. Login to your iCard digital wallet
 2. Go to "Main Menu"
 3. Click "Stored cards"
 4. Tap on the card you want to verify
 5. Select “Verify” and enter the 4-digit security code

*After you finish this process and your card is verified, we will refund the charged amount to your iCard balance.

Depositing funds from your stored cards is not automatic and only you can initiate this type of operation.

Once a debit/credit card is associated with your iCard registered profile, it can’t be stored to another iCard registered profile.

Was this content useful?

How to fund my wallet via manual bank transfer?

You can order a bank transfer from any bank worldwide to your iCard digital wallet IBAN. Just make sure you are upgraded to the Standard plan. Mind, that if you have multiple accounts, each of them has its unique IBAN. Here is how to locate your IBAN:

 1. Login to your iCard digital wallet
 2. Go to Main menu
 3. Tap on “Accounts”
 4. Find the account you wish to fund and its IBAN number.

Once you have copied or shared the iCard account details, go to any bank and send a transfer from the bank to the iCard IBAN.

Was this content useful?

Как да заредя портфейла си с пари в брой?

Можеш лесно и удобно да зареждаш дигиталния си портфейл iCard с пари в брой на всеки iCard банкомат в страната, както и на определени обекти на партньорите ни OMV и FastPay. Виж къде се намират нашите банкомати и партньорски обекти тук.

Was this content useful?

How to fund my wallet via internal money transfer from another iCard user?

You can easily request money from family and friends who already use iCard digital wallet. Transfers are free for both sides! When someone sends you money, it will hit your balance right away, and both accounts - yours and the sender’s will be updated instantly.

 1. Go to tab "Activity"
 2. Tap the "Arrows" button
 3. Tap on “Add money” and select the "Request money"
 4. Type the email or phone number of the person you want to request money from or select someone from your phone book
 5. Type the amount and fill in the payment reason
 6. Tap the “Request now” button

Another option to request money is directly through the iCard Messenger:

 1. Go to the "Activity" tab and tap the "Arrows" button
 2. Select “Start a chat”
 3. Select the person from your phone book. If he or she is not one of your contacts, you can manually enter the phone number or email.
 4. Once the chat is open, tap on the “Euro” icon in the lower left corner.
 5. Next, tap on request, define the amount you wish to receive, add a reason for the request.
 6. Send the request by tapping on “Request now”.

Was this content useful?

How to fund my wallet via Trustly?

Now Europeans can make instant transfers and payments directly from a bank account through Trustly.

iCard’s Digital Wallet can be funded easily through the mobile interface, just follow the simple steps:

 1. Login to your iCard wallet
 2. Go to “Activity” tab, tap on the “Arrows” button and select “Add money”.
 3. Select Тrustly from the options
 4. Enter the amount and select which iCard account you wish to fund.
 5. Select your bank from the list and login with your bank account password

Note: Funding with Trustly is available to Standard account only.

Was this content useful?

What kind of money transfers can I send and receive with iCard?

We give you many ways to send and receive money to and from your IBAN accounts in iCard.
You can send and receive free and instant P2P transfers to and from other iCard users.
Our service lets you send and receive domestic and pan-European bank transfers in EURO via the long-established SEPA credit transfer scheme.
You can send and receive international bank transfers in any currency via the global SWIFT network, which has been the primary way to send money abroad, in different currencies, for many years.

Was this content useful?

How long do transfers take?

Settlement time depends on the type of transfer you are sending or receiving.

Instant & Free iCard transfers - they are 100% instant and work between iCard users. You can send money to any of your contacts who have an iCard account. You can send free and instant transfers via iCard messenger or with QR codes, which works great face-to-face, with no need to share any contact details with the other side.
SEPA Instant Euro bank transfers take up to 10 seconds when available on the sender side and recipient account is at a SEPA Instant participating institution. iCard currently only accepts incoming SEPA Instant transfers.
SEPA Euro incoming and outgoing transfers usually take between 1-2 business days and are available if your sender institution does not provide SEPA Instant. If the transfer is not instant, and it has been made right before a weekend or bank holiday, the time-frame will be extended into the next working day.
SWIFT international bank transfers may take between 2-5 business days, or more, depending on the number of corresponding banks and national holidays around the world.

Was this content useful?

How can I send a bank transfer?

With the iCard Standard account you can make domestic and cross-border SEPA and SWIFT bank transfers directly from your wallet.

To send a SEPA or SWIFT transfer from iCard on Android, go to the "Activity tab", tap the “Arrows” button and select “Send money”. Next, tap on “Bank”, enter the IBAN, the name of the receiver and tap “Next”. Enter the amount, select the account you are sending from, tap on “Next”, enter a reference and on the last step tap on “Send now”. Cost for SEPA is 1.00 EUR to send and the cost for an outgoing SWIFT transfer will be quoted in iCard, depending on the currency and before your final confirmation.

To send a SEPA or SWIFT transfer from iCard on iPhone, go to “Activity”, then tap the “+” button on the top-right side of the screen. Next, select “Transfer to a bank”, enter the recipient details along with the amount and tap “Send”.

Was this content useful?

How long does it take for a bank transfer to be executed?

Processing time for outgoing bank transfers depends on the type of transfers:

 • Standard SEPA transfers usually take between 1-2 business days
 • SWIFT transfers may take between 2-5 business days

Was this content useful?

What is a free P2P internal money transfer?

A P2P money transfer refers to “people-to-people” or “peer-to-peer” transfers. It is the iCard internal service that allows you to send and receive instant, free money transfers to and from people using the iCard digital wallet with a Standard account.

Was this content useful?

How to send a free P2P internal money transfer?

Sending money to anyone with iCard digital wallet is quite easy and all that is needed is the receiver’s phone number or email. There are 3 ways to send an instant and free internal money transfer.

In the "Activity tab"

 1. Tap the "Arrows" button
 2. Tap on “Send Money”
 3. Choose the receiver from your phone book. If the receiver is not from your phone book, simply enter manually his/her phone number or email.
 4. Fill in the amount, choose currency and select the account the money will be sent from and
 5. Tap on “Send”

Directly through iCard Messenger.

 1. Login to your wallet, go to "Activity" tab and tap the "Arrows" button
 2. Select “Start a chat”
 3. Choose a friend from your phone book or simply enter manually his/her phone number or email
 4. When the chat window opens, tap on the “Euro icon” in the bottom left corner and follow the instructions

With a QR Code

Learn how to send with QR code here.

Was this content useful?

Can I send a free P2P internal money transfer to people not on iCard digital wallet?

YES. When you try sending money to someone not on iCard yet, that person will first receive an invitation. Next, he or she needs to open a Standard account, before using the money.

When you send the money with an invitation, the amount will be blocked from your account to stay available for the recipient. In case the recipient does not register, you can contact us to cancel the transfer and request your money back.

Sending free transfers to someone who is not an iCard user is available on Android and is coming soon for iOS.

Was this content useful?

What is SEPA Instant Credit Transfer?

This is a type of bank transfer in EURO, sent via the SEPA Instant payment network. Funds sent via SEPA Instant are made available in the recipient account in less than 10 seconds.
Sending and receiving SEPA Instant transfers depends on your account provider’s capabilities because SEPA Instant is an optional program for institutions.
You can currently fund your wallet by sending a SEPA Instant transfer to your iCard IBAN accounts in Euro.

Was this content useful?

Are all SEPA transfers instant?

Not all SEPA transfers are instant. You should make a distinction between standard 1-2-days Euro transfer via the SEPA (Single Euro Payment Area) scheme and SEPA Instant or SEPA Instant Credit Transfer (SCT Inst).

When sending a bank transfer to your iCard IBAN account (or anyone else’s account), you may be offered the option for SEPA Instant, instead of SEPA.

Was this content useful?

How can I use SEPA Instant?

As an iCard account holder, you can use SEPA instant to receive instant transfers in Euro from third parties or as a way to fund your iCard account instantly from your bank. To take advantage of this feature the bank from which you are sending a transfer to iCard needs to be a participant in the SEPA Instant scheme.

Was this content useful?

How long does funding iCard with SEPA Instant transfer take?

You can fund your iCard digital wallet with a SEPA Instant credit transfer - immediately. The transfer is settled in your iCard account in less than 10 seconds. Incoming bank transfers to your iCard accounts are free of cost and they are a great way to fund your digital wallet - e.g. with money coming from a bank account of yours. Just ask your account provider if they can send money via SEPA instant, or look for the options in your online or mobile banking. You should also inquire about any fees for sending transfers from your bank account to your iCard account.

In rare circumstances, the 10-second deadline for funds settlement & confirmation can be extended. A technical outage, for example, can prevent a successful transfer. Some SEPA instant transfers may be held and delayed in case additional monitoring is needed in accordance with banking regulations.

Was this content useful?

Which countries are part of SEPA Instant?

These transfers are possible only between accounts of payment institutions in the SEPA region who are part of the system. The payment scheme is designed for all countries that use or are pegged to the Euro. These are a total of 44 countries and autonomous territories which include:

The 27 EU countries:

Austria, Belgium, Bulgaria, Croatia, Cyprus, Czech Republic, Denmark, Estonia, Finland, France, Germany, Greece, Hungary, Ireland, Italy, Latvia, Lithuania, Luxembourg, Malta, Netherlands, Poland, Portugal, Romania, Slovakia, Slovenia, Spain, Sweden

And the following countries, autonomous regions and territories:

Aland Islands (Finland), Azores (Portugal), Iceland, Lichtenstein, Monaco, Norway, Madeira (Portugal), San Marino, Canary Islands (Spain), Switzerland, United Kingdom, Gibraltar (UK), Guernsey (UK), Jersey (UK), Isle of Man (UK), Vatican City, Andorra

It is always best to check whether your institution supports SEPA Instant.

Was this content useful?

How to start an investigation for outgoing SEPA & SWIFT bank transfers?

Sometimes money transfers do not process successfully for various reasons. To get a clear picture of the reasons and act accordingly you may want to start an investigation.

SEPA
You can start an investigation within 3 months of the original transaction. The cost for this service is 15.00 EUR, plus any related fees by the receiving bank.

SWIFT
The same 3 months from the original transaction apply for SWIFT investigations. The cost is 75.00 EUR, plus any corresponding bank fees.

To start an investigation, just contact us by phone, chat or email at support@icard.com and we will assist.


Was this content useful?

What is SEPA Instant Credit Transfer?

It is a pan-European credit transfer scheme that delivers SEPA Instant Credit Transfers (SCT Inst.) only in EURO. The funds are made available in the recipient account in less than 10 seconds which has the aim of enabling fast payments and accelerating mobile commerce alongside the widespread usage of smartphones.

Sending and receiving SEPA Instant transfers depends on your account provider’s capabilities because SEPA Instant is an optional program for institutions.

You can currently only receive SEPA Instant transfers to your IBAN accounts with iCard in Euro.

Was this content useful?

Are all SEPA transfers instant?

Not all SEPA transfers are instant. You should make a distinction between standard 1-2-days Euro transfer via the SEPA (Single Euro Payment Area) scheme and SEPA Instant or SEPA Instant Credit Transfer (SCT Inst).

When sending a bank transfer to your iCard IBAN account (or anyone else’s account), you may be offered the option for SEPA Instant, instead of SEPA.

Was this content useful?

How can I use SEPA Instant?

As an iCard account holder, you can use SEPA instant to receive instant transfers in Euro from third parties or as a way to fund your iCard account instantly from your bank. To take advantage of this feature the bank from which you are sending a transfer to iCard needs to be a participant in the SEPA Instant scheme.

Was this content useful?

How long does funding iCard with SEPA Instant transfer take?

You can fund your iCard digital wallet with a SEPA Instant credit transfer - immediately. The transfer is settled in your iCard account in less than 10 seconds. Incoming bank transfers to your iCard accounts are free of cost and they are a great way to fund your digital wallet - e.g. with money coming from a bank account of yours. Just ask your account provider if they can send money via SEPA instant, or look for the options in your online or mobile banking. You should also inquire about any fees for sending transfers from your bank account to your iCard account.

In rare circumstances, the 10-second deadline for funds settlement & confirmation can be extended. A technical outage, for example, can prevent a successful transfer. Some SEPA instant transfers may be held and delayed in case additional monitoring is needed in accordance with banking regulations.

Was this content useful?

How long do transfers take?

Settlement time depends on the type of transfer:

iCard Instant & Free transfers - they are 100% instant and work between iCard users. You can send money to any of your contacts who have an iCard account. You can send free and instant transfers via iCard messenger or with QR codes, which works great face-to-face, with no need to share any contact details with the other side.

SEPA Instant Euro transfers take up to 10 seconds when available on the sender side and recipient account is at a SEPA Instant participating institution. iCard currently only accepts incoming SEPA Instant transfers.

SEPA Euro incoming and outgoing transfers usually take between 1-2 business days and are available if your sender institution does not provide SEPA Instant. If the transfer is not instant, and it has been made right before a weekend or bank holiday, the time-frame will be extended into the next working day.

SWIFT international bank transfers may take between 2-5 business days, or more, depending on the number of corresponding banks and national holidays around the world.

To send a SEPA or SWIFT transfer from iCard on Android, go to the "Activity tab", tap the “Arrows” button and select “Send money”. Next, tap on “Bank”, enter the IBAN, the name of the receiver and tap “Next”. Enter the amount, select the account you are sending from, tap on “Next”, enter a reference and on the last step tap on “Send now”. Cost for SEPA is 1.00 EUR to send and the cost for an outgoing SWIFT transfer will be quoted in iCard, depending on the currency and before your final confirmation.

To send a SEPA or SWIFT transfer from iCard on iPhone, go to “Activity”, then tap the “+” button on the top-right side of the screen. Next, select “Transfer to a bank”, enter the recipient details along with the amount and tap “Send”.

Was this content useful?

Which countries are part of SEPA Instant?

These transfers are possible only between accounts of payment institutions in the SEPA region who are part of the system. The payment scheme is designed for all countries that use or are pegged to the Euro. These are a total of 44 countries and autonomous territories which include:

The 27 EU countries:

Austria, Belgium, Bulgaria, Croatia, Cyprus, Czech Republic, Denmark, Estonia, Finland, France, Germany, Greece, Hungary, Ireland, Italy, Latvia, Lithuania, Luxembourg, Malta, Netherlands, Poland, Portugal, Romania, Slovakia, Slovenia, Spain, Sweden

And the following countries, autonomous regions and territories:

Aland Islands (Finland), Azores (Portugal), Iceland, Lichtenstein, Monaco, Norway, Madeira (Portugal), San Marino, Canary Islands (Spain), Switzerland, United Kingdom, Gibraltar (UK), Guernsey (UK), Jersey (UK), Isle of Man (UK), Vatican City, Andorra

It is always best to check whether your institution supports SEPA Instant.

Was this content useful?

What is iCard Visa?

iCard Visa is a contactless debit card that can be used for online and POS payments on any contactless POS terminal accepting Visa cards. The iCard Visa also gives you easy access to ATM cash withdrawals wherever you are. Each iCard Visa can be linked to a different currency account inside your digital wallet, thus using its balance when making a payment.

Was this content useful?

Is the iCard Visa free? Can I have more than one?

You can order up to five iCard Visa cards. Your first iCard Visa is a gift from the iCard’s Team and is free of charge. For each additional card in the same currency, you’d be asked to pay a small one-time fee.

  There are two delivery options available:
 1. postal services (free of cost)
 2. express delivery with courier.

Interesting insight: The first card connected to each different currency is also free of charge.

Was this content useful?

How to order my iCard Visa?

You can order your iCard Visa directly from your iCard digital wallet:

 1. Login to your wallet;
 2. Tap on the "PLUS" button;
 3. Select “Plastic iCard”;
 4. Tap on “Get new card” and follow the instructions.

Was this content useful?

Are there any service fees associated with the iCard Visa?

There are no monthly, annual or maintenance fees. There are no transactional fees for payments on POS and online payments either. We have a fixed transaction fee for ATM withdrawals, but stay aware that some ATMs will have an additional fee. There is also a small flat fee applied for OCT transactions*.
To check the applicable fees:

 1. Login to your iCard wallet
 2. Open the "Main Menu"
 3. Select “Fees & Limits” and click on “View full tariff”
 4. From the drop down select “iCard Visa”

Alternatively, you can find all our usage fees here.

* OCT (Original Credit Transaction) is a payment method that allows funds to be transferred from a 3rd party directly to your issued cards – virtual Visa and Mastercard, iCard Visa and eGiftCards.

Was this content useful?

How long does it take for my iCard Visa to arrive?

Delivery period depends on the delivery address location and remoteness. Express deliveries by courier usually take between 2 and 5 days. Regular postal deliveries may take longer – between 15 and 30 days depending on your location.

Was this content useful?

How to activate my iCard Visa and get my PIN?

For security reasons we deliver your iCard Visa to you inactive. Once you activate it we will send you your new PIN via SMS.

Here is how to activate your iCard Visa once it arrives:

 1. Login to your iCard wallet
 2. Locate your iCard Visa on the home screen
 3. Tap on the “Activate” button
 4. Enter the 16-digits number of your card
 5. You will receive an SMS with your PIN number

Your iCard Visa is now active and ready to use!

You can change your default PIN to a custom PIN by using an ATM. Different ATMs may have different navigation (or fees), so just follow the instructions.

Was this content useful?

I forgot my PIN, what should I do?

To recover your PIN number, you need to open your debit card from your iCard home screen and tap on “PIN”. You will see a message: “The PIN code will be sent to your mobile number via SMS”. Tap on “Confirm” and you will receive an SMS with your PIN. If you don’t get an SMS within 1 minute, please try again.

You may always change your PIN at an ATM that provides this service, just follow the instructions and be aware of any fees.

Was this content useful?

How to change my iCard Visa PIN?

You can change your default PIN to a custom PIN by using an ATM. Different ATMs may have different navigation, so just follow the instructions.

Please bare in mind that some fees may apply depending on the ATM service.

Was this content useful?

I haven’t received my card. What should I do?

If you haven’t received your card within 14 days from the order date for express deliveries and 30 days for regular post office deliveries, please contact us at support@icard.com.

You may also check with your nearest post office or if the package was dropped with your neighbor.

Was this content useful?

I lost my card or I think it may be stolen. What should I do?

Immediately freeze your card, so no one can use it.

 1. Login to your wallet
 2. Tap on the card you want to block
 3. Tap on the “Freeze” button

This way you will restrict all unauthorised payments with the card.

As soon as your card is frozen, get in touch with us at +442031291213 and we will take care of the rest.

Was this content useful?

My iCard Visa is expiring soon. How can I get a new one?

Don’t worry, we will take care of everything. One month prior to the card expiry date, we will send you an email with detailed information about your card replacement. We will ask you to confirm the delivery address, so we can send you a new iCard Visa, free of cost, as soon as possible.

All you need to do is to activate your new card once you receive it.

Was this content useful?

Can I set spending limits on my iCard Visa?

YES. Your iCard Visa helps you stick to a budget by granting you full control over your spending.

 1. Login to your iCard wallet
 2. Tap on the card you want to limit
 3. Tap on “Settings”
 4. Define daily, weekly and monthly limits

Was this content useful?

Can I restrict certain types of transactions with my iCard Visa?

Sure you can do this! It’s easy and quick! It’s up to you to decide what kind of transactions can be made with your iCard Visa. Login iCard, tap on your iCard Visa to open it and then tap on “Settings”.

With just few taps you can allow or disallow online payments, POS purchases as well as cash withdrawals.

Was this content useful?

Will I be notified for transactions?

YES! You will receive real-time in-app notifications for every transaction made with your iCard Visa and for any other incoming and outgoing payments.

Was this content useful?

What is “Tap & Pay”?

“Tap & Pay” is a feature of your digital wallet which allows you to make contactless payments directly with your phone, on POS terminals, accepting Visa and Mastercard. It can also be used to withdraw cash on NFC enabled ATM terminals.

The “Tap & Pay” function is available in iCard digital wallet’s version for Android only.

It can be found right after you login in to your wallet. You will see the “Tap & Pay” button on top of the screen inside the “Wallet” tab. You will also have a Tap & Pay card inside the list of all your other cards. You can use the “Tap & Pay” card if you want to change some payment settings such as defining limits and restricting certain types of transactions.

In addition, you can use all your Mastercard eGiftCards to make contactless payments on POS with your phone.

To use “Tap & Pay”, make sure that your mobile device is NFC enabled. If it is not, you will see a red exclamation mark right next to the NFC sign on your “Tap & Pay” card.

Was this content useful?

My phone does not support NFC, can I still use “Tap & Pay”?

Unfortunately, not. Your phone needs to support NFC and it needs to be an Android phone.

If your phone does not support NFC, you will see a red exclamation mark right next to the NFC sign on your “Tap & Pay” card.

You can still benefit from contactless payments if your phone does not support NFC, with the iCard NFC Wearables.

Was this content useful?

Why I cannot use “Tap & Pay” with my iPhone?

iPhones have their native built-in “Apple Wallet” service and normally do not integrate with 3rd party wallets such as the iCard digital wallet. You can still benefit from contactless payments with iCard for iPhone by using the iCard NFC Wearables or ordering a contactless iCard Visa. You can also add your iCard Visa and iCard Visa Infinite to Apple Pay.

Was this content useful?

Can I set spending limits on my “Tap & Pay”?

YES. You keep full control of your spending.

 1. Login to your iCard wallet
 2. Tap on the “Tap & Pay” card
 3. Tap on “Settings”
 4. Define daily, weekly and monthly limits

Was this content useful?

Can I restrict certain types of transactions with “Tap & Pay”?

It’s easy and quick! It’s up to you to decide what kind of transactions can be made. Click on Tap & Pay card to open it and then click on “Settings”

With just few clicks you can allow or disallow POS purchases or cash withdrawals.

Was this content useful?

How do I withdraw cash with my phone and “Tap & Pay”?

First you need to make sure that the ATM you are using is NFC enabled. There should be a visible sign anywhere on the ATM, as well as an indicated spot where to put your phone. Simply tap your phone on the contactless reader and the “Tap & Pay” function of your iCard digital wallet will be activated; follow the steps to withdraw cash from your iCard balance.

Was this content useful?

How can I use “Tap & Pay” for POS payments?

To use “Tap & Pay”, make sure that your phone is an Android device and it is NFC-enabled. If it is not NFC enabled, you will see a red exclamation mark right next to the NFC sign on your “Tap & Pay” card.

There are 3 ways to make a contactless POS payment with “Tap & Pay”:

1. Double tap to pay
With this option, you just tap your unlocked phone on top of the payment terminal to automatically activate “Tap & Pay” on your phone. Next, you need to unlock iCard with a passcode or fingerprint and get your phone near the POS reader one more time to pay.

2. Use the “Tap & Pay” button
You will see it on your home screen first thing after you login to the iCard digital wallet. It will open а slider with available NFC payment methods such as all your eGiftCards and the “Tap & Pay” card.

3. Use the “Tap & Pay” shortcut
This option is only available for Android phones version 7.1 or higher. Tap and hold the iCard app on your Android. This will open up the shortcuts menu, so just select “Tap & Pay”. It will open the mobile payment function and а slider with available NFC payment methods such as all your eGiftCards and the “Tap & Pay” card.

Was this content useful?

What is the “Tap & Pay” shortcut?

The “Tap & Pay” shortcut is a cool option for fast access to “Tap & Pay” with your iCard wallet (available for Androids 7.0 and higher). To add a “Tap & Pay” shortcut on your phone screen simply hold the iCard app icon until a menu with few options pops out. Select the “Tap & Pay” option. Done!

Was this content useful?

How secure is the “Tap & Pay” payment method?

Mobile payments are considered the safest type of digital payment. On one level, paying with your phone protects you from losing or having your cash stolen. In addition, “Tap & Pay” can be protected with your fingerprint to give you top notch security.

Was this content useful?

What is Apple Pay?

Apple Pay is an easy and secure way to pay at millions of shops, online merchants and mobile apps using your iCard Visa debit and iCard Visa Infinite cards. Reaching for your wallet is already a thing of the past!

Was this content useful?

Where can I use Apple Pay? Can I use it abroad?

Apple Pay can be used anywhere contactless payments are accepted - shops, transport, hotels, restaurants and merchants all over the world.

You can use Apple Pay anywhere you see these symbols:

Was this content useful?

Which devices support Apple Pay?

iPhone: Apple Pay is supported on iPhone 6 or later - in stores, in apps and online.
Apple Watch: Requires iPhone 6 or later - in stores and apps
iPad: iPad Pro, iPad (5th gen), iPad Air 2, and iPad mini 3 and later in apps and online.
Mac: Mac (2012 or later) in Safari with an Apple Pay–enabled iPhone

A full list of compatible devices can be found here.

Was this content useful?

How do I add my iCard Visa card to Apple Pay?

From iCard, open the app, select one of your iCard Visa debit or iCard Visa Infinite cards and tap on the “Add to Apple Wallet” button.
On the iPhone, open the Wallet app and tap the "+" sign.
On Apple Watch, open the Watch app on your iPhone and select "Wallet & Apple Pay", then "Add Credit or Debit Card".
On iPad, go to Settings, open "Wallet & Apple Pay" and then select "Add Credit or Debit Card".
On MacBook Pro (with Touch ID), go to System Preferences, select "Wallet & Apple Pay" then select "Add Card".

Was this content useful?

Can I use iCard Virtual cards with Apple Pay?

No, it’s not possible at this time, just iCard Visa and iCard Visa Infinite can be used with your Apple Pay wallet.

Was this content useful?

Can I use iCard Visa Infinite with Apple Pay?

Yes. Just add it to the Apple wallet like any other card.

Was this content useful?

How do I make my iCard Visa card the default card?

Simply hold and drag your iCard Visa card to the front of your Apple Wallet.

Was this content useful?

Can I continue using Apple Pay if I freeze my iCard Visa card?

No. If you freeze your iCard Visa card, Apple Pay will be disabled on all devices. Simply unlock your card from the iCard app to re-enable it.

Was this content useful?

How do I stop getting two notifications for every payment I make?

Both Apple Pay and iCard send notifications whenever you make payments. This means you will be notified twice by default every time you pay with iCard using Apple Pay. You can turn off Apple Pay’s notifications for your iCard Visa card in your Wallet. Select your card, then tap on the icon on the upper-right corner, and disable Allow notifications or Show History.

If you wish to only receive notifications from Apple Pay, you can disable the ones coming in your iCard. How? Open iCard, select the card you are using with Apple Pay, open its settings and turn off the notifications.

Was this content useful?

Are there any limits for payments with Apple Pay?

There are no specific transaction limits for Apple Pay but keep in mind that the transaction limits for iCard Visa are also applicable for payments with Apple Pay. Feel free to check iCard’s limits here.

Was this content useful?

Is my card information protected?

Yes. When you use your Apple Pay to pay, your iCard Visa card number is not stored on the device, nor on Apple servers. Instead, a unique Device Account Number is assigned, encrypted and securely stored in the Secure Element (chip) on your device. Each transaction is authorized with a one-time unique, dynamic security code.

Was this content useful?

What should I do if I lose my iCard Visa card?

If you lose your physical card, you’ll likely want to freeze its use from within iCard. This means you won’t be able to make payments with iCard Visa and Apple Pay.

If you believe your card was lost or stolen, you should contact us immediately by phone, email or chat and we will assist with getting your new card on the way to you. Once you receive your new card, you should activate it in iCard and then add it to the Apple Wallet app.

Was this content useful?

Can I use Apple Pay to pay in apps?

Yes. You’ll be able to pay with iCard using Apple Pay in a number of apps that support this payment method. Just look for the Apple Pay logo at checkout.

Was this content useful?

Am I eligible for Apple Pay?

iCard Visa and iCard Visa Infinite cards work with Apple Pay. Our service is available to clients throughout the EEA.

Was this content useful?

How Apple Pay transactions will appear on my iCard statement?

All transactions completed with Apple Pay will appear on your iCard statement as a typical point-of-sale (POS) transaction.

Was this content useful?

How can I return an item I bought with Apple Pay?

The cashier can use your Device Account Number to find the purchase and process the return, just as they would with a plastic credit, debit, or prepaid card payment. To see the last four digits of the Device Account Number:

 • iPhone or iPad: Go to Settings > Wallet & Apple Pay, and tap the card.
 • Apple Watch: Open the Apple Watch app on your iPhone, go to the My Watch tab, tap Wallet & Apple Pay, then tap your card.

If the cashier needs your card details to process the return, you can follow the same steps for making a payment:

 • On the device that you used to make the original payment, select the card that you want to be refunded. Remember to use the card registered within Apple Pay, not your physical card.
 • On your iPhone, hold the device near the reader and authorize the return with

What should I do when I receive a new or replacement iCard Visa card?

When your card that is connected with Apple Pay expires or is replaced due to loss, theft or fraud, you will need to add the new one on Apple Pay. You must first delete your old card from Apple Pay.

Was this content useful?

What should I do if I lose, replace, or update my device?

If you misplace your Apple Pay device, you can use the Find My iPhone app to temporarily suspend the device account number.

You can continue making purchases with your physical iCard Visa debit card even when the device account number is suspended on Apple Pay.

If you replace or update your Apple device, your debit card will not be transferred automatically. You will need to set up Apple Pay again and add your debit card to the new device.

Was this content useful?

Can I use Apple Pay on multiple devices?

Yes, you can add your iCard Visa cards to multiple Apple Pay Wallets on up to nine devices.

You'll need one of the following devices running on iOS 8.3 or above: iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone SE (or later) Apple Watch (paired with iPhone 5 or later) 9-7 inch iPad Pro, 12-9 inch iPad Pro, iPad Air 2, iPad mini 4, iPad mini 3 (You can only use your iPad for in-app purchases).

Was this content useful?

If I sell or give my Apple device to someone else, what will happen to the digital account information on the device?

When selling or giving away your Apple device you should make sure to delete all payment cards from Apple Pay and all sensitive information from your device. Alternatively, you may reset your phone to factory settings which will also remove all digital accounts.

Was this content useful?

What is a virtual card?

A virtual card is just like any plastic Visa or Mastercard debit card but without the physical carrier. It is conveniently stored inside your iCard digital wallet. It has a 16-digit card number, a CVC code, expiration date, and your name on it. You can use it everywhere online where Visa and Mastercard are accepted. Each virtual card can be linked to a different currency account inside your digital wallet, thus deducting from its balance when making a payment. When ordering your virtual card, you can select to which currency account you would like your new virtual card to be associated.

Was this content useful?

What are virtual cards good for?

iCard virtual cards are the perfect solution for making safe online payments without exposing your credit card details. You can use them for managing online subscriptions, shopping from online retailers and personal budgeting. Read more here about how and why to use iCard virtual cards when you pay online.

Was this content useful?

How do I pay with a virtual card?

Tap on the virtual card you wish to use to bring it on focus. Then tap the “Pay” button to access the card’s payment details such as the 16 digits code, the CVC and expiration date. The card details are protected with your login code/fingerprint.

Was this content useful?

Are the virtual cards free of charge?

iCard gives you 2 free virtual cards - one Visa and one Mastercard. Bear in mind that you need to upgrade for free to the iCard Standard plan before they become available. For each additional virtual card that you want to add to your wallet, there is a small one time of 1.00 EUR.

To check the fees:

 1. Login to your iCard wallet
 2. Open the "Main Menu"
 3. Select “Fees & Limits” and click on “View full tariff”
 4. From the drop down select “Virtual iCard”

Was this content useful?

Are there any service fees with virtual cards?

There are no monthly or annual maintenance fees. No transactional fees for online payments either. There is a small flat fee applied for OCT transactions*.

To check the applicable fees:

 1. Login to your iCard wallet
 2. Open the "Main Menu"
 3. Select “Fees & Limits” and click on “View full tariff”
 4. From the drop down select “Virtual iCard”

* OCT (Original Credit Transaction) is a payment method that allows funds to be transferred from a 3rd party directly to your issued cards – virtual Visa and Mastercard, iCard Visa and eGiftCards.

Was this content useful?

How many iCard virtual cards can I have?

You can have up to 20 virtual cards in your iCard digital wallet. If you need more than that feel free to reach out to support@iCard.com and briefly explain how you are planning on using them. We will review your request and give you feedback within 24 hours.

Was this content useful?

How to add more iCard virtual cards?

With a Standard iCard account, you have two free iCard virtual cards - one Visa and one Mastercard.

To add an additional virtual card to your wallet:

 1. Login to your iCard wallet
 2. Tap the "PLUS" button
 3. Select “Virtual iCard” and follow the instructions

All your virtual cards are listed in the “Wallet” tab in the app, together with the rest of your cards.

Was this content useful?

My iCard virtual card is expiring soon. How do I renew it?

Don’t worry, we will take care of everything. One month prior to the date of expiry, we will send you an email with a reminder and instructions about your virtual card’s renewal.

Was this content useful?

Can I set spending limits on my iCard virtual cards?

YES. You have full spending control of your money.

 1. Login to your iCard wallet
 2. Tap on the virtual card you want to limit
 3. Tap on “Settings”
 4. Define daily, weekly and monthly limits

Was this content useful?

Will I be notified for transactions?

YES! You can enable real time notifications for every transaction made with your iCard virtual cards.

Was this content useful?

How to buy a new virtual card?

 1. On the home screen, tap on the “PLUS” button
 2. Select “Virtual iCard”
 3. Next, select Visa or Mastercard and its design
 4. Name your virtual card, select the currency and connect it to one of your accounts
 5. Check and agree with the terms
 6. Tap on the “Buy” button

Your new virtual card will appear in your digital wallet.

Was this content useful?

What is the iCard NFC Wearable?

The iCard NFC Wearable is a small NFC enabled device used to make contactless payments on every POS terminal worldwide. It is directly connected to one of the currency account in your iCard wallet, thus using its balance.

Was this content useful?

Do I need to have my phone with me to pay with an iCard NFC Wearable?

NO. As the technology itself connects the iCard Wearable to your iCard digital wallet, you do not need the physical presence of the phone while making payments with the iCard Wearable. Have in mind that your NFC wearable works just like your contactless debit card.

You can find all iCard fees and spending limits here. Furthermore, you can set your own limits or completely block the wearable when not using it or in case that you lost it. How? Open the card you want to control and tap on “settings”.

Was this content useful?

I have an iPhone, can I use the iCard NFC Wearables?

YES. The iCard NFC Wearables work with iPhones and even with phones that do not support NFC at all.

Was this content useful?

Can I use an iCard NFC Wearable if I don’t have the iCard digital wallet app installed on my phone?

NO. The iCard Wearable needs to be linked to your iCard digital wallet. When you make POS payments with it, the amount will be deducted from the linked account. You can fully control the settings of your iCard Wearable from your iCard digital wallet.

Was this content useful?

Are there any additional fees associated with the iCard NFC Wearable?

NO. There are no monthly or annual maintenance fees. No transactional fees either.

Was this content useful?

Can I set spending limits on my iCard NFC Wearables?

YES. You have full spending control of your money. Have in mind that you can use your NFC wearable for small payments only. Check the pre-defined spending limits of your wearable when you login to your iCard wallet and go to the "Main Menu"; then select “Limits”.

Furthermore, you can set your own limits:

 1. Login to your iCard wallet
 2. Tap on the iCard NFC Wearable you want to limit (all your wearables will be listed as a card among all of your other cards inside the iCard wallet)
 3. Tap on “Settings”
 4. Define daily, weekly and monthly limits

Was this content useful?

How do I pay with an iCard NFC Wearable?

Just like you do with your contactless iCard Visa or with Tap & Pay - tap it over any POS terminal accepting Mastercard (which is most terminals nowadays) and wait for confirmation of the transaction. All purchases above €25 (or the respective amount in the currency of the transaction) are protected with a PIN code.

Was this content useful?

Sono previsti costi di servizio per l’Accessorio iCard?

Non ci sono costi di manutenzione mensili o annuali. Neanche le spese di transazione per i pagamenti online.

Was this content useful?

How to activate my iCard NFC Wearable?

For security reasons we deliver your iCard NFC Wearable to you inactive. Once you activate it, we will send your PIN.

Here is what to do to activate it once it arrives:

 1. Login and go to “Wallet” tab
 2. Tap the "PLUS" button and choose “NFC Wearable”
 3. Enter the activation code from the sticker on the back side of the wearable
 4. You will receive an SMS with your PIN number

Your iCard NFC Wearable is now active and ready to use! It will appear as a card in tab “Wallet” in the app, together with all your cards.

Was this content useful?

Where to find my iCard NFC Wearable PIN code?

Once your iCard NFC Wearable is activated and you received an SMS with your PIN, you can later locate it inside the iCard digital wallet. Simply login and locate your iCard Wearable in the list of cards. Tap on it to bring it on focus and click on the PIN button. It is protected with your login code or fingerprint.

Was this content useful?

Can I change my iCard NFC Wearable PIN code?

NO.

Was this content useful?

How do I order my iCard NFC Wearable?

Our NFC wearables are currently offered through limited events and campaigns. Check our website and social media for any current promotions.

Was this content useful?

How long does it take for my iCard NFC Wearable to arrive?

It can take between 3 to 5 days for express delivery by courier. The delivery period depends on your destination.

Was this content useful?

I haven’t received my iCard NFC Wearable. What should I do?

If you haven’t received your iCard NFC Wearable within 10 days from the order date for express deliveries with courier, please contact us at +442031291213.

Was this content useful?

I lost my iCard NFC Wearable or I think it may be stolen. What should I do?

Immediately freeze your wearable from the iCard app to make sure it’s locked and no one can use it.

 1. Login to your wallet
 2. Tap on the wearable you want to freeze
 3. Tap on the “Freeze” button

This way you will restrict all unauthorised payments with the wearable.

As soon as your NFC wearable is frozen, get in touch with us at +442031291213 and we will take care of the rest.

Was this content useful?

What are digitized Loyalty Cards?

With iCard you can digitize all your loyalty and bonus cards that have and work with barcodes and store them in your phone instead of ending up with a bulking wallet. Have all you cards with you and never miss a discount or loyalty points*. All you need to do is to scan the barcode or the QR code on the physical card with your phone and it will create a digital version of it inside your iCard digital wallet.

*Please bear in mind that, in very rare cases, some merchants may have their own policies not to accept digitized loyalty cards.

Was this content useful?

How do I add my plastic/paper loyalty cards in my iCard digital wallet?

Login to your iCard digital wallet and follow the next steps to never miss out on any loyalty points and discounts:

 1. Go to “Wallet” tab
 2. Tap the "PLUS" button and choose “Loyalty Card”
 3. Scroll through the list of available merchants and select the one you want to add
 4. If you don’t see your merchant* in the list, scroll all the way down and tap on “Add”
 5. Scan the loyalty card’s barcode or QR code.
 6. Rename the card if you wish and take a picture of its front and back so that you can easily recognise it later
 7. When finished, click on the “tick” button.

Your loyalty card is now digital and ready to use! It will appear as a card in tab “Wallet” in the app, together with all your other cards.

*We will be happy to add your merchant to our list. Simply click the “Can’t find your card” button at the bottom of the list and follow the instructions. Please bear in mind that, in very rare cases, some merchants may have their own policies not to accept digitized loyalty cards.

Was this content useful?

How do I use my digitized Loyalty Cards?

It is very fast and convenient! Login to your iCard digital wallet, locate and open the loyalty card you want to use and then tap on the “Barcode” button. The barcode of your card will be displayed on the screen and you will need to show it to the *cashier who will scan it just like they do with the physical ones.

*Please bear in mind that, in very rare cases, some merchants may have their own policies not to accept digitized loyalty cards.

Was this content useful?

What is the iCard Messenger?

The iCard Messenger is a chat that offers you a fun and colourful way to communicate with your friends, family or colleagues. You can send instant text messages, emojis and you can also send/receive free money transfers and eGiftCards while chatting.

Was this content useful?

What can I do with the iCard Messenger?

There are three ways you can interact with your family and friends who are also using the iCard digital wallet:

 1. Send and receive instant text messages
 2. Send and request money directly in the chat
 3. Send and receive eGiftCards instantly, as you are texting

Was this content useful?

How to start a chat with the iCard Messenger?

Login to your iCard wallet and go to the “ACTIVITY” tab. Then simply tap on the "Arrows" button and select “Start chat”. You will see a list of your contacts, tap on a name to open a chat window.

Was this content useful?

How to send/request money with iCard Messenger?

 1. Login to your wallet, go to "ACTIVITY" tab and tap the "Arrows" button
 2. Select “Start a chat”
 3. Choose a friend from your phone book or simply enter manually his/her phone number or email
 4. When the chat window opens, select the “Euro icon” (bottom left) and follow the instructions

Was this content useful?

How to send an eGiftCard with the iCard Messenger?

 1. Login to your wallet, go to "ACTIVITY" tab and tap the "Arrows" button
 2. Select “Start a chat”
 3. Choose a friend from your phone book or simply enter manually his/her phone number or email
 4. When the chat window opens, select the “gift icon” and follow the instructions

Was this content useful?

Where do I see my chat threads?

When you login to your iCard wallet, simply go to tab "ACTIVITY" and you will see all your interactions there, as well as notifications for unread messages.

Was this content useful?

How can I check my plan limits?

Each plan comes with certain types of transactional and funding limits. Here is how to check them.

  In iCard app:
 1. Login to your iCard digital wallet
 2. Open the "Main Menu"
 3. Click on “Fees & limits”
  On our website:
 1. Click on “Personal” menu
 2. Select “Plans

Was this content useful?

How can I increase my iCard limits?

If you are currently holding an iCard Standard account and you want to increase your limits, send an email to support@icard.com and briefly outline why you need higher limits, how much higher and for how long.

Was this content useful?

Where can I see all fees associated with the iCard features and services?

Most of the iCard digital wallet services are free. We do have small usage fees for certain features, for example - bank transfers, eGiftCards etc. To see the full list of fees, follow these steps:

 1. Login to your iCard wallet
 2. Open the "Main Menu"
 3. Select “Fees & Limits” and click on “View full tariff”
 4. Use the drop down for more options

You can also check full tariffs and fees here: https://www.icard.com/en/legals/personal-pricing

Was this content useful?

Who can send gift cards?

“Starter” account can only receive, activate and use plastic and virtual GiftCards.

Fully verified iCard users with “Standard” accounts can purchase gift cards for other people. Sending one is very easy and intuitive within iCard digital wallet. You can select 1 of 4 different currencies for the gift card you are sending - EUR, GBP, BGN, RON.

Was this content useful?

Who can receive gift cards?

Anyone in the European Economic Area can receive a virtual or physical gift card.

Gift cards can be activated and added to your iCard digital wallet.

You don’t need to be a verified iCard user to activate and use it.

You don’t need to be an iCard user if you receive a physical gift card and you can simply activate it by SMS before use.

If you receive a plastic gift card, you can also store it in your iCard digital wallet.

Was this content useful?

How to spend the money in your gift cards?

You can spend the money in your prepaid gift card online at sellers who accept Visa or Mastercard and contactless on POS terminals in physical retail shops.

Online:
Virtual and plastic gift cards can be used for online payments, just like any debit card.

On POS:
Virtual gift cards can be used to pay at contactless POS terminals via mobile Tap & Pay on Android devices. Plastic card can be tapped on any contactless point of sale.

Note:
The balance in your gift card can’t be transferred to another of your accounts or to another iCard user. You may spend the balance of your gift card in more than one payment.

Was this content useful?

Are gift cards secure?

Virtual gift card
Yes! Mastercard and Visa gift cards both use 3D secure for online shopping. You can also freeze and unfreeze a card when not used.

Plastic gift card
Yes! Our visa prepaid gift-cards are as secure as any other debit card.

Was this content useful?

My account is blocked, what should I do?

Accounts may get locked for suspicious activities.

If that happens, you will see a notification in your digital wallet. Don’t rush contacting our support team, because our compliance team will get back to you by email in about 30-60 minutes.

We might request some additional documents proving the source of funds or making sure you are who you say you are.

All this can happen because we need to protect all our users and at the same time comply with government regulations.

Resolving the issue might take a day or longer, depending on many factors, but rest assured that if you have nothing to hide, your account will be active again.

To find out more on the topic, you may want to read this blog article.

Was this content useful?

Can I change my account email address?

YES. If you want to change your email send us a request from your original email on your iCard account to support@iCard.com.

If you have no access to your old email account, just email us from your new email address and inform us on your account number, phone number or other identifying information. We will let you know if anything is missing in your request.

You may also call us from your phone on account, but this might not be sufficient if we need more information sent.

Was this content useful?

How can I change my billing address?

You need to contact us at support@icard.com and send us proof of your new address. This can be any utility bill (except mobile phone bill) or a bank statement - either should not be older than 3 months.

Was this content useful?

How can I close my account?

If you wish to close your account, for any reason, you should email us at support@icard.com.

Just follow the instructions in the email communication that we will be sending. For example, if you have some money left in your account, we will need to make sure you get it, before we finalize your request.

Was this content useful?

My card was blocked after entering wrong PIN multiple times, what should I do?

If you want immediate assistance, please contact us by phone or chat.

You can email support@icard.com if the case is not urgent.

We will ask you some questions that will help us verify you are the cardholder and it was you who tried to do those transactions with the wrong PIN.

Was this content useful?

What is a QR code?

Have you seen those square black-and-white barcodes? These are called QR codes and are usually scanned with your phone camera and an app for that purpose.

Each QR code is unique and carries encoded information - a website URL that loads up, information that controls a particular software function on your phone or your smart devices.

QR codes can also carry payment information and iCard uses the technology to give you free and real-time money transfers.

Was this content useful?

Who can send or receive QR code payments?

Anyone with a Standard iCard account can pay or get paid by QR codes.

The usual way for free and instant money transfers within iCard is to have the other person’s phone number. Our QR codes are an alternative way to pay or get paid by other iCard users and are perfect for face-to-face transactions with people you are not likely to meet again.

QR codes are also great for splitting bills with friends.

Was this content useful?

How do you pay someone with a QR code?

The person getting paid should present their payment code on a phone screen.

On your iCard home screen, select “Scan & Pay”. This will open your QR code reader. You need to scan the other person’s QR code - your phone scans the code from the other phone’s display.

If the payee did not specify an amount, you will enter how much you want to send and simply confirm.

Check this video for the full instructions.

Was this content useful?

How do you get paid with a QR code?

Open your iCard digital wallet and select “My QR Code”. You may go ahead and present the code for scanning by the other iCard user, or tap on “Set amount” to specify how much you want to receive.

The other person will scan your code and confirm the payment, before the money appears instantly in your wallet.

Check this video guide.

Was this content useful?

What is a gift card?

It is a prepaid debit card and a convenient present. It’s very easy to send gift cards directly from iCard digital wallet. You can load a random amount before sending the card as a present. The receiver can spend the money online and at retailers who accept Visa or Mastercard.

Gift cards are the perfect gifts because the receiver can choose exactly what to buy, instead of you risking to gift a garment with the wrong size, shape or color or another useless thing.

We give you 2 types of gift cards:

Virtual eGiftCard
An eGiftCard is the perfect virtual present for last minute gifts, picky friends or simply when you run out of ideas! Virtual gift cards are instantly sent via SMS. If you are an iCard user, your gift will popup the next time you login to iCard.

You can fully customize its design to add a more personal touch to it. There is also an option to include a short message. The recipient can use it everywhere where Mastercard is accepted, both online and on *contactless POS terminals.

*Android phones with NFC modules only.

Find some creative ideas on how to make the best use of eGiftCards here.

Plastic GiftCard (physical)
Custom or pre-defined designs, shipped by post or courier and available for use online and via mobile “Tap & Pay” on Android.

You can order and send a physical gift card straight from iCard digital wallet. You simply design it and choose a shipping method before confirming your gift card purchase.

Was this content useful?

How to send a gift card?

  Virtual gift card
 • In iCard, open the Main menu and select “GiftCard”.
 • Tap on the “PLUS” button in tab “Sent”.
 • Select “Virtual” and tap “Send eGiftCard”.
 • Next, select any of the pre-defined designs or use a picture from your phone as a custom design.
 • Enter the amount and the optional greeting.
 • Select your account that should be charged for sending the virtual gift card.
 • Tap on “Next” to select a receiver from your phone contacts.
 • Confirm by tapping “Send”
  Plastic gift card
 • In iCard, open the Main menu and select “GiftCard”.
 • Tap on the “PLUS” button in tab “Sent”.
 • Select “Plastic” and tap “Order Plastic GiftCard”.
 • Select any of the pre-defined designs or use a picture from your phone as a custom design.
 • Enter the amount and the optional “Cardholder name”.
 • Tap on “Next” and either enter an optional greeting or skip it.
 • Enter the receiver’s names, phone number and delivery address, then select “Standard” or “Express” delivery method. Tap on “Next”.
 • Accept the terms, conditions, fees and limits by selecting the checkbox.
 • Confirm by tapping “Send”

You can send gift cards instantly from the iCard Messenger as you chat with someone. Simply tap the “Gift” icon and follow the instructions.

You need to be a fully verified iCard user in order to send gift cards.

Find some creative ideas on how to make the best use of gift cards here.

Was this content useful?

How much money can I load when sending a gift card?

Virtual gift cards
You can load and send anywhere between 10.00 EUR to 5,000.00 EUR. You can send maximum 5 eGiftCards per day and 20 per month.

Plastic gift cards
You can load and send any amount as a prepaid present - from 10.00 EUR to 800.00 EUR.

Keep in mind that you need to be on a Standard plan to send virtual or plastic gift cards.

Was this content useful?

How much does it cost to send a gift card?

Virtual gift cards cost 1.00 EUR to purchase and are free to send.

Plastic gift cards cost 5.00 EUR to purchase. You can select free shipping by post or opt for express courier delivery that will be calculated during checkout in iCard.

There is a flat fee, deducted from your wallet balance, for each gift card you send.

There is no additional fee for the recipient.

Was this content useful?

How many gift cards can I send?

Virtual gift cards
You can’t send eGiftCards if you are on a Starter plan. The Standard plan gives you an option to send up to 20 eGiftCards per month. If you need more than that, please contact us at support@iCard.com

Plastic gift cards
You need to be a verified user on “Standard” plan before you can send any number of plastic gift cards.

Was this content useful?

Are there any service fees for gift cards?

There are no transactional fees for paying with gift cards. There are no monthly maintenance fees for the first six months upon purchase of the gift card. Starting on the 6th month of its purchase, the gift card will be incurring a fee of 3.00 EUR/month if balance remains unspent.

There is a small flat fee applied to OCT* transactions.

* OCT (Original Credit Transaction) is a payment method that allows funds to be transferred from a 3rd party directly to your issued cards – virtual Visa and Mastercard, iCard Visa and eGiftCards.

Was this content useful?

How do I pay with a virtual eGiftCard?

You can use our prepaid virtual gift cards to make both online and contactless* POS payments via Mobile Payments with iCard for Android.

For online payments:
Tap on the eGiftCard you wish to use to open it. Then tap the “Pay” button to access the card’s payment details such as the 16 digits code, the CVC and expiration date. The card details are protected with your login code/fingerprint.

For contactless POS payments:
eGiftCards can be used at *contactless POS terminals around the world where Mastercard is accepted – which is pretty much everywhere! It is as simple as paying with any of your other “Tap & Pay” cards in iCard digital wallet.

*Android phones supported only. Make sure your phone is NFC-enabled.

There are 4 ways to initiate a contactless POS payment with an eGiftCard:

1. Use the main “Tap & Pay” button in your iCard wallet
All eGiftCards you have in your iCard wallet will be available in a slider when you click “Tap & Pay”. You’d be able to set any eGiftCard you wish as a default NFC payment method from the card settings. When you do that it will appear embossed on the “Wallet” tab and will always be the first option to appear in the slider.

2. Use the “Pay” button on the eGiftCard
Simply tap on the eGiftCard you want to use and then tap the “Pay” button on it. Enter your 6-digits passcode or use your fingerprint to unlock the card and then tap on the “Tap & Pay” button.

3. Use the “Tap & Pay” shortcut
This option is only available for Android phones version 7.1 or higher. It will open the slider with available NFC payment methods such as all your eGiftCards and your main “Tap & Pay” option.

4. Double tap to pay
With this option you first tap your phone on the payment terminal to automatically activate the “Tap & Pay” function of your digital wallet. You then choose the eGiftCard you want from the slider.

Was this content useful?

How do I pay with a plastic gift card?

You can use your plastic gift card both for online payments and payments on POS.

Once activated, you will receive your new PIN by SMS.

Was this content useful?

I received a gift card, what should I do?

Congrats! You can start using your gift card right away, after activating (plastic) or accepting it (virtual)!

A virtual gift card will appear as a card in tab “Wallet” in the app, together with all your other cards. It will also be available as a payment option when you click on the “Tap & Pay” button on your home screen on Android.

You can use your eGiftCard everywhere where Mastercard is accepted, both online and on contactless POS terminals*.

A plastic gift cards, if activated via the iCard digital wallet, will appear as card in your wallet tab. It cannot be used for mobile payments, but you are free to use it to pay everywhere Mastercard is accepted, both online and on contactless POS terminals.

Next, return this kind gesture and surprise someone with a gift card! Find some creative ideas on how to make the best use of gift cards here.

*Android phones supported only. Make sure your phone is NFC enabled.

Was this content useful?

How to activate a gift card?

Virtual eGiftCard
iCard users will get a new virtual gift card notification the next time you login. You need to accept it, before it becomes active.

If you are not a user and receive an SMS announcing your new eGiftCard, you need to download iCard and register a free account with the same phone number that received the gift. Then the card will be available in your digital wallet to accept and use it.

Plastic gift card
A plastic GiftCard™ should be activated before use. You have 2 options for activation: in the iCard mobile app or by SMS.

  Activate in iCard:
 • Download the app
 • Register a free account
 • Activate the card by entering the 16-digit number
  Activate by SMS:
 • Send SMS to +359 886 170 011
 • Type in the 16-digit Visa card number as the message

Whichever method you choose, once you have successfully activated a GiftCard you will receive an SMS message with the card PIN code.

Was this content useful?

I have an NFC Wearable? How can I start using it?

Congrats! You can start using your new NFC wearable right after activating and connecting it to one of your IBAN accounts.
Your NFC wearable is used exactly like your contactless iCard Visa debit card.

Just make sure you have money in it and keep in mind that you can always freeze/unfreeze it within iCard digital wallet.

You can use your NFC wearable on any contactless POS terminal that accepts Mastercard.

Was this content useful?

Why should I get iCard Traveler?

It protects you on the days you are traveling away from your home country. It doesn’t matter if your trip is work related or a family holiday. It doesn’t matter where you end up with a problem, we are here 24/7 if your flight is cancelled, if your luggage gets lost or delayed, or if you need an emergency medical assistance.

You don’t need to visit our office to get insured - you can do it straight from iCard digital wallet and rest assured you will get fast and quality support in case of any emergency or a claim.

Was this content useful?

Who can get insured?

iCard Traveler insurance is available for purchasing online by Bulgarian citizens under 85 years of age who are traveling or staying abroad (outside the country of permanent residence).

Was this content useful?

Can I insure my whole family?

Yes - you can insure everyone who is traveling with you, directly from iCard digital wallet.

You need to provide their Full name, date of birth and gender.

Was this content useful?

How can I buy my insurance?

iCard traveler can be purchased in iCard Digital Wallet. It should be paid from the current balance.

Go to “Main menu” and tap on “Insurances”

Was this content useful?

What coverage do I get?

  You get:
 • Expenses paid for medical and assistance services outside the country of permanent residence
 • Expenses paid for luggage that is delayed more than 4 hours when you are outside your home country
 • Personal liability toward third-party damages
 • Death or permanent disability
 • Lost, stolen or damaged luggage
 • Delayed flights outside of your home country
 • Cancelled trips
 • ATM robbery
To find the full information on how much are your coverages, go to iCard, open the “Main menu” and tap on “Insurances”.

Was this content useful?

How can I cancel my trip?

iCard Traveler does not cover instances where you simply decide to not take on your planned travel or if the air carrier or the tour agency is at fault for not providing the planned service.

In cases of bad health, an accident or a few other instances, mentioned in the terms of service, the insurance covers expenses you paid towards tour agencies, air carriers, trains or buses. Your accommodation expenses prior to the travel will be covered in case it is related to the trip that needs to be cancelled due to the above-mentioned instances.

To find the full terms, go to the “Main menu”, tap on “Insurances” and explore the terms and documents.

Was this content useful?

Can I get insured if I am pregnant?

The insurance covers cancelled travels due to pregnancy and related consequences that happen before week 30. It also covers emergency medical expenses due to pregnancy complications that occur during the travel.

Was this content useful?

Can I get insured if I do extreme sports?

The insurance provides coverage for practicing amateur sports when the sport is not part of competitions or tournaments. The insurance covers accidents arising from the following sports: baseball, marathon racing, long distance running, skiing and snowboarding within the designated trails, orienteering, horseback riding, jogging, kayaking / canoeing, basketball, bowling, ice skating, snorkeling, water skiing, cross-country skiing, scuba diving (up to 18 meters depth), swimming, trekking, wakeboarding, windsurfing, rowing, mountain climbing (up to 5,500 meters above sea level) without using altitude safety and security equipment, sailing on the high seas and in rivers and lakes (to places not characterized by extreme climatic and natural conditions).

The pursuit of extreme sports is not covered by insurance, with the following being considered extreme sports: air sports, piloting an aircraft with an engine; martial arts, self-defense sports; bungee jumping; parkour; helices, heliboarding, mountain, rock and ice climbing, climbing requiring protective equipment or security, speleology; white water rafting and all its varieties, mountain canoe; diving with specialized equipment (scuba diving) at depths below 18 meters, freediving below 4 meters; motor sports (except for the management of amateur scooters and mopeds), motor sports (except for amateur jet skiing and motorboating); Mountain cycling; participation in expeditions to places characterized by extreme climatic and / or natural conditions, such as deserts, high mountains (over 5,500 meters above sea level), semi-arid regions, the Arctic and Antarctica, jungles, areas with icy and snowy areas; cross-country skiing and snowboarding.

Was this content useful?

When is my luggage considered lost?

If it is not found when the insured person arrives at the end of the trip. For baggage to be considered lost, the airline must issue the relevant lost baggage document. Until the issuance of a lost baggage document by the airline, the luggage is considered delayed.

Was this content useful?

When is my luggage considered delayed?

Checked-in bags are considered delayed when the delay is more than 4 (four) hours after the arrival of the insured person at the end of the regular ticket journey.

Was this content useful?

How to start a claim?

For events abroad:
You must call Colonnade Assistance: + 359 2 921 01 00 within 24 hours of the insurance event and notify the insurance company in writing within 7 days after your return to Bulgaria.

For events in Bulgaria:
It is necessary to contact the Colonnade damage liquidation department at: 02 / 930 93 30.

You must keep all supporting documents - invoices, receipts, receipts and more.

Was this content useful?

Can I cancel my insurance after purchasing it?

Yes, you can cancel it. In the event that no damage was paid to your policy, the insurance company will reimburse: the entire insurance premium if the cancellation is within the first 14 days of buying the insurance or part of the premium, if the cancellation is requested after the first 14 days.

Was this content useful?

My loyalty card doesn’t have a barcode? How to add it to iCard?

Unfortunately, you can’t add loyalty or discount cards that have no barcode or QR code.

Was this content useful?

How are my conversations secured in iCard Messenger?

Unlike other popular messenger services, your chats are totally secured with iCard. Once you open a chat with a contact of yours, who is also using iCard, you should expect complete privacy due to the end-to-end encryption technology that we employ and because we do not store read messages on our servers. Without this, your conversations can get into the hands of third parties.

Learn more about security with iCard.

Was this content useful?

Кой може да плаща местни данъци и такси чрез iCard?

Всеки клиент на дигиталния портфейл iCard, който е удостоверил идентичността си и е преминал към план Standard, може да плаща местни данъци и такси към редица общини в България – както свои задължения, така и задължения на трети лица – физически или юридически.

Was this content useful?

Кои данъци и такси мога да платя чрез iCard?

Чрез iCard можеш да плащаш местни данъци и такси, дължими към множество общини в България. Чрез дигиталния си портфейл можеш да платиш:

 • данък върху превозно средство;
 • данък върху недвижим имот;
 • такса битови отпадъци.

Was this content useful?

Как да платя местни данъци и такси чрез iCard?

Плати дължимите от теб и твоите близки местни данъци и такси, без да чакаш на опашка. Много е лесно:

 1. Влез в мобилното приложение iCard и отвори главното меню в горния ляв ъгъл на екрана;
 2. Избери „Местни данъци и такси“ и посочи общината, към която искаш да погасиш задължения;
 3. Избери „Мои“, ако искаш да платиш своите задължения. Ако искаш да платиш данък на друг човек или фирма, избери опцията „На трети лица“;
 4. Не е необходимо да въвеждаш допълнителни данни, за да платиш своите местни данъци и такси. За да платиш задълженията на свой близък или на фирма, въведи ЕГН/ЛНЧ/ЕИК;
 5. При повече от едно задължение, посочи кой данък ще платиш;
 6. Избери дали ще платиш цялата дължима сума наведнъж, или ще платиш на вноски;
 7. Посочи от коя сметка предпочиташ да бъде извършено плащането и натисни „Плати“.

Плащането е успешно извършено. По имейл ще получиш потвърждение и детайли за превода.

Was this content useful?

На кои устройства мога да платя местни данъци и такси чрез iCard?

Услугата е достъпна чрез онлайн платформата и мобилното приложение iCard. Можеш да се възползваш от плащането на местни данъци и такси на десктоп или чрез приложението, инсталирано на мобилни устройства с операционна система Android. Тази функционалност все още не е достъпна за мобилни устройства с iOS – очаквай скоро!

Was this content useful?

Към кои общини мога да платя чрез iCard?

iCard и общините в България си сътрудничат, за да ти предоставят възможност да плащаш местни данъци и такси чрез дигиталния си портфейл. Провери дали общината е сред нашите партньори и плати задълженията, а ние ще се погрижим трансакцията да бъде извършена веднага. Всеки ден работим за развиване на мрежата от общини, с които си партнираме, така че очаквай още общини съвсем скоро.

Was this content useful?

Какви данни са ми нужни, за да платя своите местни данъци и такси чрез iCard?

Не се налага да въвеждаш никакви допълнителни данни, за да провериш и платиш своите собствени местни данъци и такси (налози върху движимо и недвижимо имущество, на което ти си собственик). Можеш да го направиш лесно и бързо, като избереш „Местни данъци и такси“ от главното меню на iCard. Дължимите суми ще се заредят автоматично и ще можеш да пристъпиш към плащане.

Was this content useful?

Какви данни са ми нужни, за да платя местните данъци и такси на друг човек чрез iCard?

Необходим ти е само ЕГН/ЛНЧ/ЕИК на собственика на имота или автомобила, за който искаш да погасиш задължение към общината.

Was this content useful?

Мога ли да проверя местни данъци и такси чрез iCard, без да ги плащам?

Да, можеш да се информираш за стойността на задълженията, които те интересуват, безплатно и без ангажимент за плащане.

Was this content useful?

Мога ли да избера от коя от моите сметки в iCard да извърша плащането?

Да, преди да платиш, ще те помолим да избереш от коя твоя сметка в iCard предпочиташ да бъде извършено плащането на данъка или таксата.

Was this content useful?

Кой може да получи отстъпка от 5% при предплащане на местен данък към община в България?

Съгласно Закона за местните данъци и такси отстъпка от 5% се пр